Om oss

Sweet Touch

Vi som bedriver kennel Sweet Touch heter Anna-Kristina van Craen och Johnny Billström. Vårt hem finns i Torsås, där Kalmarsund möter Blekingegränsen och skogen bjuder på äventyr. Saga är vår första gemensamma hund. Innan dess har rasen funnits i Anna-Kristinas liv i 18 år och Johnny har haft hund sedan barnsben (både golden retriever och berner sennen).

Anna-Kristinas intresse till rasen började med Walter (Cremecastle Mike Modano). Efter att ha drömt om en egen hund sedan barnsben öppnades möjligheten för en fyrbent familjemedlem då familjen bosatte sig i Sverige efter många års utlandsboende.

Walter kom hem till Anna-Kristina en höstdag när han var drygt åtta månader. Han omplacerades av uppfödaren Kristina Wikner från kennel Cremecastle. Där och då började en fin vänskap med Kristina. Genom att dela med sig av sin långa erfarenhet av uppfödning inom rasen har Kristina varit och är en god mentor. Under åren har Kristina tålmodigt visat och stöttat Anna-Kristina i uppfostran, trimning, träning och framförallt utställning.

Under några års tid fanns två golden retrievers i hemmet. Niko (Cremecastle Needless to Say), Walters systerson, tränades till sjöräddningshund vid Sjöräddningssällskapet (SSRS). Han omplacerades när familjen återigen flyttade utomlands och levde ett gott liv tillsammans med en halvbror i Dalarna.

Intresset för rasen och utställning började brinna då Anna-Kristina ställde upp i en inofficiell utställning där Walter strålade och uttryckte sin glädje i att visa upp sig. Uppfödaren Kristina uppmuntrade helhjärtat med att trimma, stötta och framförallt ställa Walter och Nico. Land och rike runt åkte de med hundar och köttbullar. Under Kristinas erfarna handling blev Walter champion i både Sverige och Luxemburg. När så Saga kom in i våra liv fanns återigen Kristina där med saxarna, tålamodet, finesserna och köttbullarna! Saga fick sitt första certifikat och blev Bäst i Motsatt kön som junior.

Walter är Sagas mormors morbror. I Saga såg Anna-Kristina möjligheten att ”få tillbaka” Walters linjer och det goda temperament och vackra utseende som finns i dessa. Läs mer om Saga under ”Vår tik”.

Att starta kennel är ett naturligt steg i det brinnande intresset för rasen och rasens utveckling. Saga har visat sig vara en god representant för rasen med utställningsbedömningar som excellent och certifiering. Hon har en god arbetsvilja och gott temperament och mentalitet. Vi strävar i att föra kombinationen av hennes och hennes utvalda partners goda egenskaper vidare. Målet är friska, trevliga, glada, uthålliga, vackra och samarbetsvilliga hundar.

Kennel namnet ”Sweet Touch” bygger på två olika innebörder. Dels på den mjukhet och vänlighet som är rasens signum. Dels på det där lilla extra; pricken över i:et eller en liten detalj som förhöjer helheten. Vi tror att varje valp hos oss kommer ha det där lilla extra i sina personligheter som gör att de alla blir en ”once in a lifetime”-hund hos sina ägare.