Valpar

Sweet Touch - Valpar

Saga är dräktig. Vi ser fram emot Sagas andra kull. Valparna som förväntas i slutet på september 2022 kommer vara precis som en golden retriever ska vara, med mycket will to please. Är ni nyfikna eller funderar på en valp skicka in en intresseanmälan under kontakt.

Nedan ser ni valparnas föräldrar, Jason och Saga. Mer information om Jason hittar ni på kenneln Dainty´s och på Rasdata. Vill ni läsa mer om Saga så kika in på sidan Våra hundar.

Varje valp som föds hos oss har för evigt en särskild plats i våra hjärtan. Vi väljer deras hem med stor omsorg och behöver därför lära känna dig som valpköpare närmre. Är du intresserad av valp från oss så är första steget att fylla i kontaktformuläret som du hittar under fliken ”Kontakt”. Desto mer information vi har om er, desto lättare blir det för oss att se om en av våra valpar passar er. Efter en inledande kontakt, och om det känns bra från bådas sidor, sätts ni upp på vår väntelista.

Innan du kontaktar oss så fundera över vad du förväntar av din nya familjemedlem och vad du vill göra med den i framtiden. Är du intresserad av utställning, jakt, viltspår, lydnad eller en härlig soff- och promenadkompis? Valpar från oss är avlade för att arbeta på något vis. Med arbete menar vi att den kommer behöva motioneras samt aktiveras och stimuleras mentalt för att må bra. Sådant arbete måste inte innebära mängder med träning och tävling men daglig aktivering kommer vara en grundpelare för att hunden ska må riktigt bra. Golden retrievern är i grunden en arbetande fågelhund och du behöver vara medveten om rasegenskaper och mentalitet för att dina förväntningar ska matcha våra.

Vi förväntar oss följande av dig som valpköpare:
  • Du har kunskap om golden retrieverns rasegenskaper, mentalitet och vardagsbehov.
  • Du ser vikten av och avser att delta i rasens hälsoarbete genom att röntga armbågar och höfter samt ögonlysa och gonioskopera din hund.
  • Du har intresse, energi och tid att ta dig an den nya familjemedlemmen och förse den med den närvaro, motion, aktivering och kärlek som denne behöver.
  • Du har det ordnat så att hunden inte behöver vara ensam mer än fyra timmar i sträck.
  • Du ser betydelsen av att vi har en återkommande kontakt så att vi är uppdaterade på hundens både med- och motgångar.

Valpar som föds i en kull har olika egenskaper. Som uppfödare känner vi dem utan och innan. Det är en glädje att lära känna var valp för sig och se dem utveckla sina personligheter för varje dag som går. De personer eller familjer som står på tur i väntelistan kontaktas inom ett par veckor från valparnas födsel och får komma och besöka valparna efter fem veckors ålder. Vid ungefär sju veckors ålder matchar vi ihop ”rätt valp med rätt ägare” genom att se till valpens egenskaper och dina förväntningar och erfarenheter. Om du har önskemål gällande valp så beaktar vi dem i görligaste mån. Vid åtta veckor är valparna redo att åka till sina nya hem. Vi är tillgängliga under hela hundens liv hos dig och tar gärna emot foton och uppdateringar.