Våra hundar

Saga
Sweet Touch - Vår tik Saga

Stammodern för vår kennel heter Snowjar’s Castle of Mey och kallas för Saga. Hon är en väldigt vänlig, mjuk, glad, rolig, arbetsvillig, uthållig, kärleksfull och omhändertagande tik. Hon är trygg och kan tas med i alla olika miljöer och möta olika personer och hundar utan svårigheter.

Saga aktiveras genom viltspårsträning, lydnadsträning, apportering och besök i nya miljöer. Oavsett vad vi ska hitta på så är hon alltid positiv och ställer upp på det vi ber henne om. Saga har även ställts ut en del med goda resultat och har ett certifikat från juniorklass (där hon även blev BIM) samt reservcertifikat från unghundsklass (där hon blev andra bästa tik).

Saga kommer från långa linjer av utställningschampions. Hennes mamma Penny (Cremecastle Skully Gully) är en mjuk följsam tik med retrieverns kärlek för vatten. Hon bor hos uppfödaren Kristina Wikner (Kennel Cremecastle). Pappa Prince (Snowjar’s Trendmaker) är uppfödd och bor hos Lotta Linde (Kennel Snowjar’s). Prince är en snygg och framåtdriven hane. Saga har fått sitt goda temperament, vackra utseende och glada arbetsförmåga genom denna kombinationen.

Signe
Sweet Touch - Signe

Signe, Sweet Touch Penny for Your Thoughts, är från Sagas första kull som föddes augusti 2020. Pappa Loke nybliven champion heter J SE UCH Combine Byline och är en fin hane med mycket driv. Signe är en livlig och arbetsglad tik som gärna kryper upp i knät när tillfälle ges. Hon gör skäl för sitt kennelnamn, Signe filosoferar gärna både ute och inne, ”vad tänker du på”? Hon föddes med en liten stjärna i pannan och fick därför tilltalsnamnet Signe, ”tecken ” på franska. Signe utvecklas till en trevlig hund med härligt temperament och driv. Hon har ett godkänt anlagsprov i viltspår och tränas vidare i apportering samt appell. VI har precis börjat ställa ut Signe där hon blivit BIR på inofficiell utställning samt vunnit sin klass i Belgien och blivit tredje bästa tik.

Signe är friröntgad (AA & 00) och fri på PRA1 & PRA2.

Lasse
Sweet Touch - Lasse

Lasse, Sweet Touch Fairytale, är bror till Signe och bor hos familjen Blomberg. Lasse är en reslig och arbetsglad hane som gärna hämtar ägg i hönsgården. Han har visat sig vara mycket föraktig och är en naturlig apportör. Även Lasse har ett godkänt anlagsprov i viltspår. Han debuterade på utställning med att vinna sin klass och kommer tränas mer framöver att springa vänstervarv.

Lasse är friröntgad (AA & 00) och fri på PRA1 & PRA2.

Sagas stamtavla
Sagas stamtavla i fyra led
Signes och Lasses stamtavla
J
Combine Byline
C.I.B. FI UCH LV CH NO UCH SE UCH
Combine Steward Of The Line
IT CH
Gildas Acteur
Combine Online
NORD UCH
Stanroph Sweet Dreams
FI UCH SE U(U)CH
Combine Nintendo
KCSB0474CU
Stanroph Silent Shakira
Snowjar’s Castle Of Mey C.I.E. NORD UCH NORD V-15 NORD V-16 SE V-15
Snowjar’s Trendmaker
DK CH(U) SE U(U)CH
Dainty’s Us Marshal
NORD UCH
Snowjar’s Hip’n Trendy
SE U(U)CH
Cremecastle Skully Gully
C.I.E. FI V-09 NORD UCH
Dewmist Serrano
SE U(U)CH
Cremecastle Bachelorette

Läs mer om Signe på Rasdata.nu. / Läs mer om Lasse på Rasdata.nu.